Η πεντάλφα πρωτοεμφανίστηκε στη Μεσοποταμία και στους Σουμέριους. Επίσης την χρησιμοποιούσαν συμβολικά στην Αρχαία Ελλάδα και στη Βαβυλωνία. Στους Βαβυλώνιους κάθε άκρη της ήταν και μία από τις κατευθύνσεις «πάνω, κάτω, αριστερά, δεξιά, μπροστά». Αυτές τις κατευθύνσεις συνέδεαν με τους πέντε πλανήτες:
Σε προηγούμενα σημειώματά μας υπογραμμίσαμε την ανάγκη να επανέλθουμε στα πλαίσια της Δημοκρατικής τάξης προτείνοντας μια σειρά ουσιαστικών θεσμικών παρεμβάσεων, αφήνοντας τελευταία την ουσιαστικότερη.
Είναι φορές που και η τυραννία γίνεται ακόμη και για τους τυράννους σκέτη τυραννία. Ο Ιέρων λόγου χάρη. Τύραννος των Συρακουσών, δυόμισι χιλιάδες χρόνια πριν. Ο πρώτος που εφάρμοσε δίκτυο κατασκοπείας. Μίσθωνε τακτικά κατασκόπους και πληροφοριοδότες χρησιμοποιώντας τους λεγόμενους «ωτακουστές»….
Η τακτική των μνημονιακών-δωσιλογικών κυβερνήσεων (αλλά και πιό πριν, των πασοκικών κυβερνήσεων, ιδίως της περιόδου των εκσυγχρονιστηριών) της δημιουργίας νεολογισμών-βαρβαρισμών, ..προκειμένου να κρύψουν απ΄ την λαϊκή συνείδηση την εγκληματική τους πολιτική,
Το πρωί έφυγε από το σπίτι του όπως όλα τα άλλα πρωινά. Φίλησε τη σύντροφό του και την κορούλα του, κάνοντας υπεράνθρωπη προσπάθεια να μην προδοθεί και αφήσει και φανεί κάτι από τα σφοδρά συναισθήματα που συντάραζαν την ψυχή του. Και το κατάφερε.
έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες τον πόθο της επιστροφής στην πατρίδα. Η νοσταλγία συνεπώς είναι η ψυχολογική κατάσταση που δημιουργεί ο πόθος της επιστροφής στην πατρίδα και κατά προέκταση σε κάθε οικείο χώρο που λειτουργεί σαν “χαμένος παράδεισος” όταν απομακρυνθούμε ή μας απομακρύνουν απ’αυτόν παρά τη θέληση μας.
Το MeinKampf του Χίτλερ είναι μια σύνθεση από αφόρητα απλοϊκές σκέψεις και ατέλειωτες επαναλήψεις οι οποίες διατυπώνονται μ’ ένα τρόπο που προσβάλλουν βάναυσα τη λογική.
Χωρίς να μπορούμε σε ένα άρθρο να αναλύσουμε πλήρως το ρόλο της ορθόδοξης εκκλησίας και του πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως (Ιστανμπούλ) κατά την προεπαναστατική περίοδο στον ελλαδικό χώρο, αξίζει να αναφέρουμε πώς έβλεπαν οι ζώντες την περίοδο εκείνη κάτοικοι του ελλαδικού χώρου το ρόλο της που αναμφισβήτητα αποδεικνύει το μίσος της για την ελευθερία.
Μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΝΔ έπαυσε και επισήμως να είναι η παράταξη της ''Δεξιάς'' (ουσιαστικά ποτέ δεν ήταν) και έγινε το μεγάλο κόμμα των φιλελεύθερων.
«Τα μεγάλα έθνη συμπεριφέρονται πάντα σαν γκάνγκστερ. Τα μικρά σαν πόρνες». (The great nations have always acted like gangsters, and the small nations like prostitutes.) Στάνλεϊ Κιούμπρικ
Τα αδιέξοδα της αντιπροσώπευσης και η ανάγκη επανόδου στην Άμεση Δημοκρατία
Δημοκρατία σήμερα δεν υπάρχει πουθενά. Υπάρχουν το πολύ φιλελεύθερες ολιγαρχίες σε ορισμένες χώρες σχετικά προνομιούχες. Πρέπει να είμαστε τώρα πάνω από πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι πάνω στη γη.
Το ιδανικό του Σόλωνα, που έζησε από το 639 μέχρι το 559, δηλαδή 80 χρόνια, ήταν η ευνομία. Όπως όλοι οι καλοπροαίρετοι ιδεαλιστές, έτσι και ο Σόλωνας πίστευε πως αρκεί να υπάρξουν καλοί και δίκαιοι νόμοι για να πάει, αν όχι καλά, τουλάχιστον καλύτερα ο κόσμος.
Καθότανε κάποτε η μεριμνά και έπλαθε ένα αγαλματάκι από πυλό , ώσπου εμφανίστηκε ο Δίας και τότε η μεριμνά παρακάλεσε τον θεό τον θεών να φυσήξει για να του δώσει ζωή και σαν αντάλλαγμα αυτό να τον προσκυνάει
Ο “μεγάλος εκσυγχρονιστής” γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου του 1832. Ο ίδιοςμεγάλωσε μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης.
Ο πατέρας του, Σπυρίδωνας, ήταν αρχηγός του Αγγλικού Κόμματος στην Ελλάδα και αργότερα διορίστηκε πρέσβης στη Μεγάλη Βρετανία. Η μητέρα του, Αικατερίνη, καταγόταν από την οικογένεια των Μαυροκορδάτων.
Ο Χαρίλαος Τρικούπης σπούδασε Νομικά στην Αθήνα, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Παρίσι και εργάστηκε για χρόνια στο Λονδίνο στο διπλωματικό σώμα, επικεφαλής του οποίου ήταν ο πατέρας του. Από τη ζωή του στην Αγγλία, ο Τρικούπης απέκτησε ορισμένα χαρακτηριστικά ξένα προς την ελληνική νοοτροπία της εποχής του. Η “βρετανική φλεγματικότητα”, οι αποστάσεις από πρόσωπα και η εκλεπτυσμένη συμπεριφορά έγιναν αιτία ώστε αργότερα οι αντίπαλοί του να τον αποκαλούν κοροϊδευτικά “Μυλόρδο”. Όμως, οι εμπειρίες του από τον βρετανικό πολιτισμό και την ευρωπαϊκή πολιτική, του επέτρεπαν να βλέπει τη μεγάλη εικόνα και να οραματίζεται τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας.
Το 1863 συμμετείχε ως διπλωμάτης στις διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση των νησιών του Ιονίου από τη Μεγάλη Βρετανία στην Ελλάδα. Αμέσως ξεχώρισε για τις ικανότητές του. Δύο χρόνια αργότερα, σε ηλικία μόλις 33 ετών, εγκατέλειψε το διπλωματικό σώμα, επέστρεψε στην Ελλάδα και εκλέχτηκε βουλευτής Μεσολογγίου.
Στάθηκε τυχερός, καθώς η πολιτική συγκυρία και οι ικανότητές του βεβαίως, τον οδήγησαν σε υπουργική θέση και συγκεκριμένα στο κρίσιμο Υπουργείο Εξωτερικών, υπό την πρωθυπουργία του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου. Παρά τη νεαρή του ηλικία, ο Τρικούπης κατάφερε να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις του αξιώματος.Αρνήθηκε να επισκεφτεί τους διάφορους πρεσβευτές, όπως γινόταν μέχρι τότε και αντιθέτως, απαίτησε να έρθουν εκείνοι στο γραφείο του. Ήταν μια επιλογή εθνικής υπερηφάνειας και ανεξαρτησίας. Όση μπορούσε να έχει μια μικρή και οικονομικά εξαρτώμενη χώρα. Από τότε πάντως κανένας υπουργός δεν ξαναπήγε σε γραφείο πρέσβη. Τον Δεκέμβριο του 1867 η κυβέρνηση Κουμουνδούρου διαλύθηκε και ο Τρικούπης ανεξαρτητοποιήθηκε πολιτικά, ιδρύοντας το “Πέμπτο Κόμμα”.
Τίς Πταίει
Η μεγάλη στιγμή του Τρικούπη ήρθε τον Ιούνιο του 1874, όταν δημοσίευσε το περίφημο άρθρο με τίτλο “Τίς Πταίει”. Ο πολιτικός κατηγορούσε τον βασιλιά Γεώργιο Α’ ότι διόριζε τους κυβερνήτες ανάλογα με τα δικά του συμφέροντα, χωρίς να τηρεί τις δημοκρατικές διαδικασίες. Το πρόβλημα αυτό έλυσε λίγο αργότερα με την ψήφιση της “αρχής της δεδηλωμένης”, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση πρέπει να έχει τη “δεδηλωμένη” εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας της Βουλής. Το άρθρο δημοσιεύτηκε ανώνυμα στην εφημερίδα “Καιροί” και όταν αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του αρθρογράφου, ο Τρικούπης φυλακίστηκε για μερικές μέρες. Η καριέρα του όχι μόνο δεν ζημιώθηκε, αλλά η πολιτική του στάση κέρδισε πολλούς υποστηρικτές. Τον επόμενο χρόνο, τον Απρίλιο του 1875, έγινε για πρώτη φορά Πρωθυπουργός, ένα αξίωμα που πήρε άλλες εφτά φορές μέχρι το τέλος της ζωής του.
Οι μεταρρυθμίσεις και η πτώχευση
Όνειρο του Τρικούπη ήταν να εκσυγχρονίσει την Ελλάδα. Να τη μετατρέψει από μία αγροτική επαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος. Για ένα διάστημα φάνηκε ότι θα τα κατάφερνε.
«Είναι ορθό, λοιπόν, για έναν άνθρωπο να μελετά εκείνα που αποφέρουν ευτυχία, αφού, όταν υπάρχει ευτυχία έχουμε τα πάντα, κι όταν αυτή λείπει κάνουμε τα πάντα για να την αποκτήσουμε» (Επίκουρος)
Τι είδος τέχνης, αναρωτιέται κανείς, έδωκε στους Έλληνες η συγκατοίκηση τους με το μηδέν; Τι είδος τέχνης, αναλογίζεται κανείς, εδημιούργησαν οι Έλληνες από τη συγκατοίκηση τους με το μηδέν!
ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ που δίνουν μεγαλύτερη σημασία στη γνώση και την πληροφόρηση και λιγότερη στο αίσθημα και το βίωμα. Ό,τι έμαθαν ή δεν έμαθαν έχει γι` αυτούς μεγαλύτερη αξία από τη σκέψη. Κουλτουριάρηδες βρίσκονται σ` όλες τις εποχές.
Υπάρχουν δύο διαφορετικές προσφωνήσεις για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Εμείς προτιμάμε το Ελλάς ή Ελλάδα για το όνομα της χώρας και το Έλληνες για τους ανθρώπους της, ενώ οι ξένοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία προτιμούν το Greece και το Greek ή το αντίστοιχο κάθε γλώσσας.
Ποιος άνθρωπος είναι ελεύθερος και ποιος δούλος; Πώς μπορούμε να ζήσουμε μια καλή ζωή; Πότε τα πράγματα κι οι καταστάσεις γίνονται αφέντες του εαυτού μας;
"Τα Ομηρικά έπη θυσιάστηκαν -όπως και τόσα άλλα ιερά κείμενα των Ελλήνων- στο βωμό των σχολικών μαθημάτων. Θεωρώ ότι είναι ιερά κείμενα τα οποία έθεσαν το ερώτημα περί του Είναι (Ιλιάδα) αλλά και περί της ύπαρξης (Οδύσσεια).
Φύσει πολιτικό ζώον ο άνθρωπος, κατά τον Αριστοτέλη. Αν και στις μέρες μας η ενασχόληση με την πολιτική, όπως την έχουμε, ας μου επιτραπεί, καταντήσει, δεν προσελκύει και τους πλέον πολιτικούς ανθρώπους, κατά Αριστοτέλη πάντα. Μιας και βρεθήκαμε επί μήνες σε διαδικασία εκλογών με τον έναν και τον άλλον τρόπο,
WHAT IS OUR MOVEMENT... Thank you for reading this text. Our Movement DOES NOT HAVE LEADERS – PRESIDENTS – VICE-CHAIRMEN – SECRETARIES – CEOS – POLITICIANS – MEMBERS OF THE PARLIAMENT
Το Γράμμα Έψιλον ως σύμβολο σχετίζεται άμεσα με την Δελφική Ηλιακή μυσταγωγία, την μύηση του ανθρώπου στο ΦΩΣ. Η τοποθέτησiς του στο αέτωμα του Δελφικού Ναού τουΑΠΟΛΛΩΝΟΣδηλώνει την αέναη σχέση του με το Φως, την τελείωση και ως εκ τούτου σαν Έψιλον υποδηλώνεται ο Φωτεινός. Το γράμμα Ε ως αριθμός συμβολίζεται με τον αριθμό 5. Τα 4 κοσμογονικά στοιχεία της Γής, του Αέρα, του Νερού και τουΠυρός με την πεμπτουσία του ΟυράνιουΑιθέρα. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν τον Άνθρωπο
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ. Η ΠΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ. ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΕΠΙΣΗΣ. Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΠΙΣΗΣ. ......... ΑΠΛΑ........ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΓΩΝΙΑ. ΤΟ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ. ..... Ο ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ..... ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΓΩΝΙΑ.